interview krant

Wie lef heeft, komt naar DURF!

7 november 2019

Heb jij om wat voor reden dan ook op dit moment een afstand tot de arbeidsmarkt, maar heb je zeker geen zin om futloos met je armen over elkaar te gaan zitten? Met de professionele en enthousiaste steun van Zorgbedrijf DURF! krijg jij je leven echt weer op de rit.’We zijn anders dan de andere aanbieders van kleinschalige dagbesteding en individuele begeleiding. We kennen de doelgroep goed en begrijpen wat het is om het gevoel te hebben geen kant op te kunnen, ‘ vertelt Harm Nieman gedreven.

Zorgbedrijf DURF! is operationeel sinds mei 2019 en ontstond onder de vleugels van Zorgbureau Extern in Emmen. De dagelijkse leiding is er in handen van de zorgexperts en ervaringsdeskundigen Rutger Nieman en Tunahan Meurs. Samen met deze mannen bepaal jij jouw doelen en ga je projectmatig aan de slag. Omdat iedereen anders is, is elk traject anders en volledig afgestemd op jouw wensen, mogelijkheden en behoeften.

Veilig op weg naar de toekomst

Iedereen kan succesvol zijn. Op zijn of haar eigen manier. Lukt het jou op dit moment niet om voldoende structuur aan te brengen in je dagen? Heb je het gevoel dat je een beetje blijft steken in je ontwikkeling en heb je zin om te ontdekken waar je goed in bent? Wil je de sprong wagen naar meer zelfstandigheid en heb je daarbij een beetje hulp en inspiratie nodig? Het is allemaal mogelijk, want op het industrieterrein Bargermeer IV heeft Zorgbedrijf DURF! een zee van ruimte en mogelijkheden om jouw talenten op te sporen en te laten groeien. Of je nu wilt leren sleutelen aan auto’s, het vak van aquadipping onder de knie wilt krijgen of mee de boer op wilt met een door jou zelfgebouwde Food Truck: Zorgbedrijf DURF! heeft alle faciliteiten en expertise in huis om je in een veilige omgeving te stimuleren jouw eigen toekomst vorm te geven. ‘We kijken echt naar waar iemands passie ligt en wat hij of zij zelf wil bereiken. Of je nu wilt leren hoe je een brommer kan repareren, lekker wilt leren kokkerellen of dat je zin hebt een velg te voorzien van een super gave panterprint: wij hebben in ons grote pand aan de Roald Amundsenstraat een garage, een spuitcabine en zelfs een volledig ingerichte dagkantine. Natuurlijk laten we je geen moment spartelen, hebben we regelmatig een evaluatiegesprek met je en houden we goed in de gaten hoe jij in je vel zit. Voor de rest is het ook erg gezellig bij ons.’

Je bent welkom

Iedereen wil het gevoel hebben mee te doen en zinvol bezig te zijn. Ook wie een licht verstandelijke of psychiatrische beperking heeft, of bijvoorbeeld een verleden met detentie. Als jij een jongere bent (18+) met een zorgindicatie of recht op een subsidie van de gemeente of overheid, ben je welkom bij Zorgbedrijf DURF! Wie weet ben jij binnenkort ook bezig in de grote technische ruimte, de dipping ruimte of voel jij je als een vis in het water in de dagkantine. Zie je het al voor je?

Voor meer informatie, bel: 06-15157060. DURF jij iets van je leven te maken?